0495 54 04 55

[banners] - veel-gestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Wat moet je  doen wanneer de beugel kapot gaat?

Klik hier voor Eerste Hulp Bij Orthodontie.

Hoe lang moet je een beugel dragen?

Het is onmogelijk om van tevoren precies aan te geven hoelang een orthodontische behandeling zal gaan duren. De duur en het resultaat van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van veel factoren, zoals groei, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en medewerking van de patiënt. Bovendien verschilt de biologische reactie van gebit, kaken en mondspieren op de beugelbehandeling sterk per patiënt. Ook tussentijds is het daarom meestal moeilijk om te voorspellen hoelang een behandeling nog zal gaan duren. 

Doet een beugel pijn?

De eerste dagen is het een vreemd gevoel dat er een beugel in je mond zit. Daarna raak je eraan gewend, dan is het vreemde gevoel weg. Soms kunnen je tanden en kiezen na het aanbrengen of bijstellen van de beugel gevoelig zijn.

Kun je met een beugel alles eten?

Nee, met je beugel in kan je geen dropjes, toffees en andere plakkerige dingen eten. Ook kauwgom kun je beter niet nemen. De resten ervan gaan vastzitten op de beugel en die krijg je er heel lastig af. Ook moet je voorzichtig zijn met koolzuurhoudende frisdranken en ijsthee.

Wat moet ik doen als mijn elastiekjes op zijn?

Je kan ons altijd bellen voor nieuwe elastieken, ook kan je deze ophalen in de praktijk zonder afspraak. Vraag ook de assistente om elastieken na je controle!

Krijg ik door mijn beugel vlekken op mijn tanden?

Nee, mits je je tanden goed poetst. Als je je mondhygiene niet op peil houdt dan kunnen er door de restjes plaque die op de tand achterblijven ontkalkingen ontstaan. Dit zijn witte vlekken die niet meer vanzelf weggaan.

[algemene-afbeeldingen] - ontkalkingen

 

Wat is Invisalign?

Klik hier voor meer informatie over Invisalign.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Ook na de behandeling staan je tanden en kiezen niet onwrikbaar in je kaken. Door verschillende invloeden kunnen ze toch weer scheef gaan staan. Dit komt niet vaak voor, maar is niet te voorkomen en ook niet te voorspellen. Daarom plaatsen we na de behandeling een spalk (retentiebeugel) op zowel de onder-als boventanden. Deze zorgt ervoor dat de tanden op hun plek blijven staan.