0495 54 04 55

EHBO

Eerste Hulp Bij Orthodontie

Vaste beugel

Als er een draadje prikt in de wang of lip kunt u het probleem tijdelijk oplossen door middel van een stukje wax of suikervrije kauwgom erop te duwen. Mocht het draadje nog steeds veel last geven probeer het dan voorzichtig door te knippen met behulp van een (nagel)schaartje. Neem contact met ons op zodat wij het probleem kunnen verhelpen.

Indien er een bracket (plaatje) los is en u heeft er geen last van kan deze aan de draad blijven zitten. Mocht de bracket storen dan kunt u tijdelijk een stukje wax of suikervrije kauwgom erom heen duwen. Neem dan contact met ons op zodat wij de bracket weer vast kunnen zetten.

In het geval er een band (ringetje) los is, probeer deze gewoon te laten zitten en stop eventueel met het dragen van elastieken. Neem contact met ons op zodat wij de band weer vast kunnen zetten.

 

Uitneembare beugel

Indien de beugel is gebroken of heel erg pijn doet adviseren wij de beugel tijdelijk uit te laten en zo spoedig mogelijk te bellen om een afspraak te maken.

Als de beugel stuk is maar geen pijn doet probeer deze dan te blijven dragen zoals geadviseerd was tijdens het laatste bezoek en neem contact met ons op om een afspraak te plannen. 

 

Retentiebeugel

Indien een c-c bar (spalkje) los zit en dit niet storend is, laat de spalk gewoon zitten zoals hij zit, ga er niet aan trekken! In het geval dat de spalk scherp aanvoelt aan de tong en het is weekend, probeer er dan voorzichtig een stukje vanaf te knippen. Mocht het spalkje er in zijn geheel uitgaan neem deze dan altijd mee naar ons. Neem in alle gevallen bij een losse/kapotte c-c bar contact op met onze praktijk.